Ördögkatlan Fesztivál Nagyharsány, 2014. augusztus 8-9.

Közzétéve: 10 éve

Helyszín: Nagyharsány, Fő tér, Esélykikötő

2014. augusztus 8-9-én, immár negyedik alkalommal ismét részt vettünk az Ördögkatlan Fesztivál „CIVIL BÁRKÁK AZ ESÉLYKIKÖTŐBEN” programsorozatában.
Az Esélykikötőben évről-évre jelen vannak a környék civil szervezetei, amelyek szemléletformáló kreatív játékokon és programokon keresztül mutatják be tevékenységüket, elsősorban az emberi jogok, az esély- és közösségteremtés, a környezettudatosság és az önkéntesség témaköréhez kapcsolódóan.
Alapítványunk érzékenyítő programokkal, eszközbemutatóval volt jelen az Esélykikötőben. Célunk az volt, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a látássérült emberek mindennapi nehézségeivel, és azokkal a technikákkal vagy trükkökkel, amivel meg tudják oldani a hétköznapok kihívásait.
A projekt során a vállalkozó kedvű fesztiválozók szakemberek segítségével kipróbálhatták a fehér bottal való tájékozódást és közlekedést vakon. Teljes szemtakarásban, játékos formában a mindennapi életben egyszerűnek tűnő kihívások elé állítottuk a bátor érdeklődőket. Lehetőségük volt azt is megtapasztalni, hogyan látnak, akik súlyos szembetegségekkel élnek. Ezen kívül megismerhették a látássérült személyek Braille írás-olvasását, és különféle tapintható játékokat.
A kitelepülés során azt tapasztaltuk, hogy minden korosztály érdeklődését felkeltették a játékok. A jó hangulat mellett a közös tevékenységek során gyakran indultak olyan beszélgetések, amelyek megmutatták, hogy egy egyszerű játék, eszközpróba is mennyire mély benyomásokat hagyhat fiatalokban, idősekben egyaránt.