2. Folytatódik az ország licenc program!

Közzétéve: 2 éve

2024 júliusáig meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretén belül a látássérült vagy olvasásban akadályozott személyek, illetve az őket oktató vagy foglalkoztató szervezetek, sőt az őket segítő személyek is ingyenesen férhetnek hozzá a legnépszerűbb kereskedelmi képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverekhez.
Az ország licenc programban a Jaws for Windows képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító, illetve a kettőt egyesítő Fusion szoftvercsomag válik hozzáférhetővé teljesen ingyenesen.
A licenc igénylése a http://akadalymentes.magyarorszag.hu
weboldalon kezdeményezhető, egy űrlap kitöltését követően e-mailben érkezik meg a használatra jogosító aktiválókód.
Azon felhasználóknak, akik korábban már kaptak ilyen kódot a 2018 óta tartó ország licenc program keretein belül, nincs szükségük új kód igénylésére, ehelyett a telepített szoftverben kell frissíteni a licencet néhány egyszerű lépésben.
Elsőként győződjünk meg arról, hogy PC-nk csatlakozik az internethez.
A Jaws, ZoomText vagy Fusion szoftver alkalmazásablakában válasszuk a súgó menüt, a licenc almenüt, majd az Aktiválás frissítése lehetőséget.
Válasszuk az aktiválás indítása gombot, majd az internetes aktiválás választókapcsolót, az aktiválás típusánál pedig jelöljük be a Timed License opciót. Ezután a kód automatikusan megjelenik a mezőben, amelyet egy enter billentyűvel hagyhatunk jóvá. Ezt követően a licenc érvényessége két évvel automatikusan meghosszabbodik.
Az alábbi linken keresztül érhető el a licenc igénylése:
http://akadalymentes.magyarorszag.hu