6. Gondosóra program

Közzétéve: 2 éve

Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra.
A programhoz alanyi jogon lehet csatlakozni minden 65. életévét betöltött magyar állampolgárnak, akik ingyenesen megkapják a jelzőeszközt. A programba a regisztráció gombra kattintva tud jelentkezni, az eszközök kiosztása a regisztrációs űrlap feldolgozását követően folyamatosan történik.
Az ingyenes jelzőeszközt igényelheti a felhasználó (65. életévét betöltött magyar állampolgár) vagy a felhasználó segítője (az a személy, aki a felhasználó megbízásából és jóváhagyásával tölti ki a regisztrációs űrlapot).
A készülék használatba vételéhez javasolt olyan segítő családtag vagy ismerős regisztrálása, akiket az esetleges riasztás során a diszpécserközpont értesíteni tud.
A készülék rendszeres töltésén és viselésén kívül a továbbiakban semmire nincsen szükség, hogy a program aktív tagja maradjon. Regisztráció a következő linken elérhető : https://gondosora.hu/regisztracio/külső, új ablakban nyílik
Gondosóra program, Weboldal.
https://gondosora.hu/külső, új ablakban nyílik