Búcsú és köszöntő, új pszichológus alapítványunknál

Közzétéve: 3 hónapja

Egyik szemünk sír, a másik meg nevet, ez is lehetne a mottója sorainknak.
Három éve örömmel köszöntöttük régi-új munkatársunkat, Szögi Barbarát sorainkban. Barbi 2011-ben már dolgozott nálunk és nagyon megörültünk, amikor ismét felénk sodorta az élet. Szakmailag, emberileg nagyszerű munkatársat ismertünk meg személyében. Klienseink visszajelzéseiből is érzékeltük a felé áradó szeretetet, elfogadást.
Az elmúlt időszak nagy dilemma elé állította, így fájó szívvel meg kellett válnia tőlünk. Nehéz szívvel búcsúzunk tőle, abban a reményben, hogy még összetalálkoznak útjaink.
Álljanak itt búcsúsorai:

“3 év ízig-vérig benne a látássérültek életében.”
Főállású pszichológusként rengeteg élménnyel gazdagodtam az alapítványban töltött évek alatt. Történetek, sorsok, élethelyzetek százaival találkoztam. Éltem a kliensekkel a szomorúságot, a félelmet, és örültem együtt a kisebb-nagyobb sikerélményeknek, a változásnak, a fejlődésnek. Tanúja lehettem, ahogy csoportok, akár barátságok kelnek életre, az “együtt nevetünk, együtt sírunk”- kapcsolódásokban. Minden kliensemnek, és az alapítvány jövőbeli ügyfeleinek kívánok kitartást ezen az úton, üzenem, hogy bártan vállaljak érzéseiket, merjenek hozzájuk kapcsolódni, ismerjék meg mások történetét, és találjanak erőforrást, támaszokat, feloldásokat egymásban. Minden krízis, amit átélnek valójában esély a fejlődésre. Üzenem ezt most magamnak is. 🙂
Köszönöm a kollegáknak is a mindent átható támogatást, sok vidám percet, amely segített könnyíteni, és szebbé tenni azokat a napokat, amelyekben a küldetésünket szolgáltuk. Remélem, találkozunk, bárhol, akárhol. Legyetek jól, Szeretettel rátok gondolván: Szögi Barbi”

Az öröm oka pedig új pszichológus munkatársunk, akit nagy-nagy szeretettel fogadunk, igyekszünk neki megadni minden támogatást, abban, ahogy Barbi is írta, hogy megkönnyítsük és szebbé tegyük azokat a napjait, amelyekben a küldetésünket szolgálja.
Fogadják szeretettel Makk Bálint új pszichológus kollégánk sorait:

„Makk Bálint vagyok, nemrég végeztem el a pszichológia szakot itt a Pécsi Tudományegyetemen. A lehetőség, amit az alapítványtól kaptam az első igazi pszichológusi munka élményem lesz, ezért az esélyért nagyon hálás vagyok, és nagy izgalommal nézek a közös munka elé. Biztos vagyok benne, hogy ez a munkahely nagyon sokat fog hozzáadni a szakmai fejlődésemhez és remélem, hogy ezt meg tudom hálálni azzal, hogy a legjobbat nyújtom abból a tudásból, amit a tanulmányaim és az élet során szereztem.”

Bálintot pécsi, kaposvári és szekszárdi klienseink egyaránt meg fogják ismerni, valamennyi helyszínünkön hozzá lehet fordulni tanácsért.

Az elmúlt év során nem csak Barbitól kellett elbúcsúznunk, fájó szívvel váltunk meg

Hosszú János kaposvári informatikusunktól. János szakmai tudása felbecsülhetetlen érték volt számunkra. A munkatársak és a kliensek munkáját nagyon magas szakmai színvonalon segítette. Nagyon köszönjük, hogy János továbbra is segíti munkánkat a háttérből!

János munkáját Mórocz Réka vette át, aki nagyon messziről utazva vállalta a klienseink tanítását. A nagy kihívás és egy még távolabbra költözés azonban őt is elszólította közülünk. Nagyon hálásak vagyunk precíz, segítőkész munkájáért!

Fodorné Rozina Ildikó gyógypedagógusunk a marcali és a nagyatádi térség klienseinek jelentett sok-sok örömet. Ildikó megkezdte boldog nyugdíjas éveit. Nagyon hálásak vagyunk, hogy még utolsó éveiben nyitott volt egy új terület megismerésére. Lelkes tudásszomja nagy példa mindannyiunk számára!

Benedek Dóra szekszárdi gyógypedagógusunk nagyon boldog időszakra cserélte a szakmai munkát, örömmel neveli azóta már jócskán cseperedő gyermekét. Sok-sok örömet kívánunk!

Zeqo Anett szociális munkásunknak is nagy hálával tartozunk! A nagy szakemberhiányban minden erejét latba vetve segítette kaposvári klienseink minél jobb életkörülményeinek megteremtését. Sok erőt kívánunk az embert próbáló feladatokhoz!

Soltészné Gombár Edit szekszárdi informatika oktatónk szintén nagyon messziről utazva igyekezett bekapcsolódni küldetésünkbe! Hálásak vagyunk, hogy a nagy távolság ellenére számtalan területen gazdagított, segített tudásával!

A régi munkatársak helyét néhány területen új szakemberekkel tudtuk pótolni.
Pécsen Papp Stella gyógypedagógust köszöntöttük! Stella főállás mellett is vállalta a speciális képzésekkel járó nehézségeket, és azóta már kamatoztatja tudását a kliensmunkában!

Prajda Csaba szintén régi-új munkatársunk. Korábban oszlopos tagja volt szekszárdi csapatunknak, most nagy örömünkre visszatért, és határtalan lendülettel vetette bele magát a munkába!

Badics Barbara szintén informatika területén gazdagítja csapatunkat! Több tolnai kliens találkozhat kedves személyiségével!

Nagyon köszönjük valamennyi búcsúzó és érkező munkatársunknak, hogy osztoztak – osztoznak velünk küldetésünk alakításában!
Reméljük, klienseink is részesei ennek az örömnek!