Egészségnap Pécs, 2014. február 1.

Közzétéve: 10 éve

Az Ökováros-ÖkorégióAlapítvány 2014. februárjában is megszervezte az Ökováros-Hetet, melyhez kapcsolódóan a Pécsi Életmód Egyesület egészségnapot szervezett február elsején szombaton. A rendezvényen folyamatosan egészségügyi szűrések és tanácsadások zajlottak Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány jóvoltából. A helyszínen számos tánc, mozgás és harcművészeti előadó csoport szerepelt, bemutatkozott rengeteg helyi egyesület, alapítvány, környezetvédelemmel foglalkozó cég is. A rendezvényen így a nap folyamán több száz ember megfordult.
A helyi Pécs Plázában egy üzletet biztosítottak a Ki-Látás Alapítványnak is,biztosítva a teljes elsötétítés lehetőségét számunkra.
Az interaktív térben 6 kollégánk segítségével tapasztalhatták meg a rendezvényre ellátogatók, milyen lehet
• látássérültként közlekedni –fehér botos illetve látó vezető technikákkal ismerkedhettek
• Hogyan zajlik az írásbeli kommunikáció – Braille írást- olvasási gyakorlatokat próbáltak ki vak kliensünk irányításával
• Játékos formában megélhették háttérbe szorított érzékelési módjaink fontosságát.
• Megismerkedtek infokommunikációs eszközök használatával informatikus kollégánk segítségével – Jaws felolvasó program
• Mindennapokban felmerülő egyszerűnek tűnő feladatok kivitelezésében kerestük közösen a megoldásokat játékos gyakorlatokkal.
• Speciális eszközökkel ismerkedhettek meg.
• És a legnépszerűbb –a különböző súlyos szembetegségek esetén fennálló sérült látás mibenlétét tapasztalhatták meg a hozzánk is betérő vállalkozó szellemű látogatók.
A nap folyamán szórólappal hirdettük alapítványunk ingyenes szolgáltatásait. Szórólapunk fogyásából ítélve eredményes alkalmat zártunk, közel 80 aktív látogató jelent meg termünkben és kapott betekintést a látássérültek „titokzatos” világából.