Érzékenyítés általános iskolákban

Közzétéve: 7 éve

Alapítványunk egyik célkitűzése, hogy széles körben megismertesse az emberekkel a látássérültek mindennapi életét, ezzel támogatva társadalmi beilleszkedésüket és az esélyegyenlőség megteremtését.

A Baranya megyei CSEÖH pályázati programjának keretén belül az a megtiszteltetés érte az alapítványunkat, hogy az „esélycsapat” tagjaként érzékenyítő foglalkozások szervezésében és lebonyolításában működhetünk közre. A csapatban részt vesz még a Kerek Világ Alapítvány, a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete, a SINOSZ és a KACS (Keret Alkotó Csoport)

A program a Baranya megyei általános iskolákat célozza meg, az oktatási intézmények keretei között zajlanak a komplex érzékenyítő foglalkozások, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fogyatékkal élő embertársaik mindennapjaival, nehézségeivel.

A Ki-Látás Alapítvány programjába több olyan kipróbált gyakorlatot építettünk be, ami a célközönség számára élvezetes, elgondolkodtató. Ilyen például a fehérbotos közlekedés kipróbálása, egyszerű, a gyerekek számára jól ismert tevékenységek elvégzése bekötött szemmel illetve a különböző szembetegségeket szimuláló szemüvegekkel, a látássérültek által használt informatikai eszközök, valamint a Braille írás megismerése.

Nagyon jó érzés megtapasztalni az iskolák nyitottságát, a helyszínt és az óra keretet biztosítják a csapatnak az érzékenyítésre. A Ciszterci Nevelési Központ Szent Margit Általános Iskolájában egy egész “Esélyteremtési Projektnap” valósulhatott meg 2017.01.26-án.

Köszönjük az együttműködést a partnerszervezeteknek, a nyitottságot és a lelkesedést pedig az iskoláknak, a pedagógusoknak és természetesen a gyerekeknek! Reméljük, hogy találkozunk még és hasonlóan újító kezdeményezések részesei lehetünk!