Ismét teljes funkcionalitással működik a Vaknavi!

Közzétéve: 1 éve

A vaknavi.hu portál jónéhány éve nyújt segítséget a látássérült felhasználóknak azáltal, hogy az országon belüli induló és célhelyek megadását követően szöveges formában nyújt tájékoztatást a célállomás megközelítéséhez használható útvonalakról.

Noha ezek a szöveges útvonalak arra nem feltétlenül alkalmasak, hogy egy vak személy az általa ismeretlen helyekre minden segítség nélkül eljuthasson, mégis igen hasznos információkat közöl a Vaknavi például az út hosszáról, az utcanevekről, és immáron az igénybe vehető tömegközlekedési eszközökről is.
A Vaknavit működtető Net-Média Alapítvány a Google céggel kötött megállapodásának köszönhetően tette ismét képessé a honlapot arra, hogy a tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat is közölje, és így tervezze meg az adott útvonalat. Így kiderül többek között, hogy az út során milyen járművekre, mikor és hol kell felszállni, mikor érkezik célhoz az adott jármű a menetrend szerint, és az is elolvasható, hogy a megállótól milyen irányba és milyen utcákon át kell gyalogolnunk a célba érkezéshez.
Fontos azonban, hogy a Google cég ezeket az információkat nem ingyen biztosítja, így a Vaknavi csak egy előre meghatározott havi keretigtudja nyújtani ezt a szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a lekérdezések száma elér egy bizonyos mennyiséget, a honlap hibaüzenettel válaszol, és az adott hónapban már egy felhasználónak sem lesz képes útvonalat tervezni.

így a Net-Média Alapítvány arra kér mindenkit, aki hasznosnak találja a Vaknavi.hu oldalt, hogy lehetőségei szerint támogassa a szervezetet, például banki utalás formájában.

A szöveges útvonaltervezés, illetve a támogatáshoz szükséges adatok
elérhetőek a www.vaknavi.hu oldalon.