Június 26-án, hétfőn indul az új Távszem!

Közzétéve: 11 hónapja

Az MVGYOSZ által üzemeltetett Távszem szolgáltatás új generációjának nyilvános tesztidőszaka június 26-án, hétfőn veszi kezdetét. Fontos azonban, hogy a tesztidőszak megnevezés ellenére minden felhasználónak kötelezően át kell állnia az új szolgáltatásra, mivel a régi, hagyományos Távszem alkalmazás működése ugyanezen a napon be is fejeződik.
A megújult távszem legfőbb újdonsága, hogy működését más alapokra helyezik át, ennek köszönhetően pedig nem kizárólag Apple és Android készülékeken lesz használható, hanem például a látássérültek körében igen népszerű BlindShell Classic 2 telefonon is, sőt akár olyan számítógépen is, amely rendelkezik webkamerával.
Az új Távszen egy úgynevezett webalkalmazás, az átálláshoz pedig az alábbi lépéseket kell megtenni:

Beállítás iOS rendszeren
A tavszem.mvgyosz.hu weboldalt hívja be a telefon böngészőjében, majd válassza a megosztás gombot, és ezt követően keresse meg a főképernyőhöz adás lehetőségét. Ha ezt választjuk, akkor a készülék feldob egy megerősítő kérdést, és a hozzáadás gombbal a közvetlen link kikerül a készülék képernyőjére. Ezt követően nincs szükség a böngésző használatára, közvetlenül elérhető a szolgáltatás a képernyőre kihelyezett link segítségével.
Beállítás Android rendszeren
A tavszem.mvgyosz.hu weboldalt hívja be a telefon böngészőjében, balra söpréssel a további lehetőségek gombot kell kiválasztani. Ezt aktiváljuk, majd söprögetéssel keressük meg a telepítés gombot. Erre rákoppintunk, és a szolgáltatás ikonja megjelenik az alkalmazáslistában vagy a képernyőn, ez a telefon beállításától függ. Ezt követően nincs szükség a böngésző használatára, közvetlenül elérhető a szolgáltatás a képernyőre kihelyezett link segítségével.
Elérés BlindShell Classic 2-es készüléken
Írjuk be a telefon böngészőjébe a tavszem.mvgyosz.hu címet, majd válasszuk a kedvencekhez adás lehetőségét. Ezt követően a böngésző kedvencek menüpontjában közvetlenül elérhető a Távszem.

A fentebb olvasható beállítások megtételét követően minden platformon elengedhetetlen bejelentkezni az új távszembe, a bejelentkezés E-mailcím és törzsszám megadásával történik. A felületen bejelölhető, hogy ne kérje el újra az adatokat, ilyenformán elegendő csak az első indításkor bejelentkezni, a továbbiakban automatikusan azonosítja készülékünket a rendszer.
További információ az alábbi cikkben olvasható:
https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/indul-az-uj-tavszem-nyilvanos-tesztidoszaka/külső, új ablakban nyílik