KÖZÖSSÉGEK HETE – Janus Pannonius Múzeum 2023!

Közzétéve: 1 éve

2023.május 08-14. között rendezik meg Pécsett az országos múzeumi programsorozatot, a Közösségek Hetét.
Az esemény ideje alatt, minden nap lesz egy kiemelt programhelyszín, május 9-én, kedden a sorozatnak Pécsett, a Janus Pannonius Múzeum ad otthont.

“egy közös jó van, miből Egyenlőn jár mindenkinek” – Adj esélyt!

– Kimozdulás különböző helyekről azonos irányba –

A múzeum szeretettel hívja a Pécsett élő civil szervezetek közösségeit, és a Pécsett működő, akadállyal élőket képviselő szervezeteket! Gyertek és erősítsétek meg közösségeiteket a múzeumi terekben. Ezen a napon várják azon látássérültek részvételét, akik érdeklődnek a történelem, a kultúra ilyen téren való megismerése iránt. Az eseményre előjelentkezés szükséges, mert a helyszínen 12 fő látássérültet tudnak befogadni. Alapítványunk, és a múzeum múzeumpedagógiai szakemberei szoros együttműködésének eredményeként, ezen a kiállításon látássérültként is élvezhetővé válik a tárlatvezetés.

A programot Tillai Gábor muzeológus tartja, a Zsolnay Múzeumban.
Az állandó kiállítás bemutatja az építészeti kerámia fejlődését, a gyár részvételét a múlt századforduló világkiállításain (Kacsás kút; Gránátalmafa táncoló nőalakokkal). Az emeleten a díszkerámia-gyűjtemény legszebb darabjai találhatók. Megismerhetjük Zsolnay Vilmos legjelentősebb találmányait, a porcelánfajanszt és az eozin technikát, valamint a tervezőművészek munkáját.

A program időpontja: 2023. 05. 09. 10.00
Gyülekező hely: Pécs, Somogyi Béla utca 2. Ki-Látás Alapítvány

Jelentkezni az alábbi telefonszámon, és e-mail címen lehet:
E-mail: kopa.adrien@kilatas.hu Tel: 06-30-30-649-5126