Látássérült gyermekek és szüleik együtt ismerkedtek meg az informatika modern vívmányaival

Közzétéve: 2 éve

Látássérült gyermekek és szüleik együtt ismerkedtek meg az informatika modern vívmányaival
Szeptember 10-én tartott alapítványunk látássérült gyerekek, és szüleik számára egy családi rendezvényt a Szülő 2022 pályázat keretein belül, melyre szinte az egész Dunántúlról érkeztek látogatók.

A programnak a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete adott otthont saját székházában.
Délelőtt, a regisztrációt követően a fiatalok és családjaik megtekinthették az általunk használt, és oktatott digitális, informatikai készülékeket. Sokak számára nyújtott újdonságot a bemutatott és gyerekek által is kipróbálható eszközök sokasága.

A Braille kijelző, a hangoskönyv olvasó, és a BlindShell nyomógombos beszélő telefon aratta a legnagyobb sikert a nap folyamán, de ezek mellett még ki lehetett próbálni androidos és IOS rendszerrel működő telefonokat, vagy képernyőfelolvasó programmal ellátott laptopokat. A szülők tudtak alapítványunk informatikusaitól érdeklődni a legújabb újdonságokról, melyek gyermekeiket segíthetik a tanulásban, illetve a mindennapokban.
Ezen eszközöket többek közt kollégánk, Hosszú János mutatta be.

Ezzel párhuzamosan a rendezvény két főszervezője, Soltészné Gombár Edit, és Kopa Zoltánné Adri válaszolt az érdeklődő szülők kérdéseire, melyek nem informatikai, hanem más területeket érintettek.
A délelőtti eseményt egy finom ebéddel zártuk le, melyet az ifjúság nagy örömére egy közös játék követett, hatalmas nevetésekkel, jókedvvel. Ebben Bede Anita kollégánk, és Rauch Róbert önkéntesünk tevénykedett aktívan. A szülők sem maradtak délután program nélkül, nekik Szögi Barbara pszichológusunk tartott segítő foglalkozást.

Nagy örömünkre szolgál, hogy október 1-én folytathatjuk a rendezvényt, kiegészítve azt egy újabb kalandos, játékos programsorozattal.