Látássérültek látogattak el a Zsolnay Múzeumba

Közzétéve: 7 hónapja

A Janus Pannonius Múzeum múzeumpedagógiai szakembereivel megkezdett közös munkánk első állomásaként május 9-én a Káptalan utcai Zsolnay Múzeumban jártunk látássérült érdeklődőkkel közösen.
Tillai Gábor múzeológus igyekezet minél élményszerűbbé tenni a látássérültek számára a kiállítást. Az ő munkáját és a látássérült látogatók élményét igyekeztek megsegíteni a múzeumi önkéntesek is.
Megnéztük a kertben lévő hatalmas mázas és mázatlan vázákat, Zsolnay Vilmos szobrát, valamint az eredeti oroszlán kerámiákat is. A tárlatokon is lehetőség volt sok mindent megtapintani, például a kacsás kutat is, valamint érdekességeket is hallhattunk a múzeumi tárgyakról, a Zsolnay kerámiákról. A záró beszélgetésen minket foglalkoztató kérdéseket is tehettünk fel tárlatvezetőnknek, Gábornak! Nagyon köszönjük a lehetőséget, a látogatók nyitottságát, a megélt tapasztalatok nyomán lehetőségünk lesz további szakmai tartalmak beépítésére, és mindig nagyobb élményt nyújtani a megyei múzeumokban történő látogatásokhoz!!!