Láthatatlan ebéd a foglalkoztatás segítésére

Közzétéve: 4 éve
Bekötött szemmel ebédelnek a meghívottak fehér abroszon.

2020.03.03-án Alapítványunk munkatársai a Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal rendhagyó „Láthatatlan ebédet” tartott a Paulus étteremben Pécsen.

Az érzékenyítés azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a látássérültek foglalkoztatását segítse elő. A meghívott vendégek a megye kisebb-nagyobb cégeinek vezetőiből, dolgozóiból kerültek ki, akik potenciális munkáltatói lehetnek látássérült személyeknek is. Ezen a rendkívüli eseményen lehetőségük volt megtapasztalni, hogy a látássérülés korlátain túl, milyen lehetőségek, technikák állnak a látássérültek rendelkezésére a hétköznapi rutin feladatok megoldásakor.

A menü teljes sötétségben való elfogyasztása közben a szakszerű segítségnyújtást is megismerhették munkatársainkon keresztül. Továbbá lehetőségük nyílt olyan érintettekkel is találkozni, akik szívesen válaszoltak nemcsak az étkezést, hanem a látássérült életmódot, munkavállalást érintő egyéb felmerülő kérdésekre is.

Az ebédet a tapasztalatok, és a helyes segítségnyújtási módok megbeszélése követte. A program hangsúlyos pontja volt az ebédet követő interaktív előadás, melynek keretében, Hoffmann Judit a látássérültek munkavállalási lehetőségeiről beszélt a jelenlévőknek. A főként vállalkozókból álló részt vevők nagyon érdeklődőek voltak, nyitottságuk arra enged következtetni, hogy rendezvényünk alkalmat nyújtott a látássérültekről kialakított reális kép formálásához, s ezáltal elősegíti a munkavállalási esélyek növekedését.

Fotógaléria