Láthatatlan vacsora a „Reggeliben” 2019.március

Közzétéve: 5 éve

2019.03.19-én, új helyszínre hívta az érdeklődőket „Láthatatlan vacsorára” a Ki-Látás Alapítvány, a Baranya megyei CSEÖH, és a Reggeli! Már e remek kezdeményezés meghívó sorai is ráirányították a figyelmet a hagyománnyá vált esemény formabontó és egyben interaktív jellegére:

Képzeld el, hogy kialszik minden fény!
Teljes sötétségében, minden vizuális segítség nélkül teheted próbára érzékszerveidet.
Nem látod, ízleled.
A láthatatlan vacsora során magad is meg fogsz lepődni azon a tényen, hogy szaglásod és ízlelésed valójában mennyire fejlett, látás nélkül mennyire kiteljesednek az illatok és az ízek.
Kóstolj és érezz!
Vagy
Láss neki!

A varázslatos utazáson a vállalkozó kedvű résztvevők teljes sötétségben fogyasztották el a menüt. Szembesülhettek a vakok számára nagy kihívást jelentő egyszerű hétköznapi cselekedetekkel: eljutás egy asztalig, egy pohár víz kitöltése, evés késsel-villával. Megtapasztalhatták kevésbé tudatosan használt érzékszerveink nyújtotta hatalmas segítséget. A vacsora alatt lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők találkozzanak az érintettekkel, és egy finom étel mellett maximális nyitottsággal beszélgessenek a tapasztalataikról. A vacsora végeztével közös beszélgetésre invitáltuk a társaságot, munkatársaink szívesen válaszoltak a vendégekben megfogalmazódó kérdésekre. Nagy örömünkre a láthatatlan vacsorát a szervezetek és az érintettek mellett több önkéntes is segíti. Talán ebben is rejlik a rendezvény sikere, a széleskörű érdeklődés, az egymás iránti nyitottság, a maradandó élmények, amit a vendégek és a szervezők is magukkal visznek.
Fotógaléria