Régiós Találkozó 2020

Közzétéve: 4 éve
Hangszerek próbálgatása

Klienseink számára megrendezésre került Pécsen, a Civil Közösségek Házában a Ki-Látás Alapítvány Régiós Találkozója!

A találkozó alkalmat nyújtott klienseink, a látássérült embereknek találkozásra, ismerkedésre, számukra újszerű időtöltésre, Pécsett, a belváros szívében.
A Régiós Napon összesereglettünk Somogyból, Baranyából és Tolnából, hogy mind együtt legyünk… ahogy a képek beszélik, fantasztikus nap volt!

Reggel inkluzív drámás játékokkal hangolódtunk egymásra, aztán válogathattunk a programok közül.

Volt a repertoárban spéci “városnéző séta”, ahol a Szent István tér felfedezése után a Pécsi Székesegyház rendkívüli orgonáját hallgathattuk. Aki viszont séta helyett a hangtálmeditációt választotta, az relaxáltan fürdőzhetett a hangtálmesterek játékában. De volt ám kézműves műhely is, ahol a pólófonalazás rejtelmeivel ismerkedhettünk! Még ebéd előtt megcsodálhattuk egy-egy sorstársunk énekét, festményeit, kézműves munkáit.

Délután egy improvizációs kortárs táncbemutatóba csöppentünk, ahol mi magunk is kipróbálhattuk a tánc e különleges műfaját. És ha ez mind nem volna elég, bemutatásra kerültek a Bartimeus Alapítvány pályázatára érkezett novellákból készült hangjátékok
Hálás köszönet minden közreműködőnek, aki valamilyen formában hozzátett ahhoz, hogy ezen a rendhagyó napon így együtt lehettünk.

Készült egy kisfilm is, amit hamarosan elérhetővé teszünk.

Reméljük, jövőre is adódik lehetőségünk, hogy közösen megéljünk egy ilyen szuperjó napot!

A program megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta.

Nézze meg fotógalériánkat!