3. Szülőcsoportok indulnak Kaposváron, Pécsen és Szekszárdon

Közzétéve: 3 éve

Szülősegítő szolgáltatások szervezésére nyílt lehetőségünk, melynek keretében az elsősorban látássérült fogyatékossággal élő gyermekek szüleinek szeretnénk 4 alkalmas szülőcsoportokat szervezni. A szülőcsoportok 3 helyszínen (Kaposvár, Pécs és Szekszárd) valósulhatnak meg.

Az alkalmak célja a szülők sorstársi és támogató közösségépítése, mely reményeink szerint a későbbiekben is fenntarthatóvá válik. Megtartó és bizalmas légkörben a szülők, a mindennapi életre vonatkozó hasznos, gyakorlati praktikákat és fontos információkat kaphatnak. Lehetőséget biztosítunk speciális gyakorlatokon keresztül sajátélmény szerzésre is. A fogyatékosságokkal kapcsolatban speciális tárgyakat, eszközöket lehet kipróbálni.

Bemutatjuk az asszertív kommunikációs módot, mely által a szülők magabiztosabban tudják képviselni a gyermekeik érdekeit. A szülők így szakmai és sorstársi irányból is megsegítést kaphatnak.

A csoportokat pszichológus, gyógypedagógusok és mentálhigiénés szakember vezetik, így a résztvevők számára egy módszerekben és szempontrendszerekben egyaránt színes, komplex támogatást és ismereteket nyújtó lehetőséget tudunk biztosítani.

Az alkalmak változatosak, az aktuális csoport igényeire és problémáira szeretnénk fókuszálni.

A jelentkezők létszámának függvényében egyéb fogyatékossággal élő gyermekek szüleit is várjuk.

A pontos részletekkel hamarosan jelentkezünk.

 

A projekt az Emberi Erőforrás Minisztériuma felkérésére a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt pályázat támogatásával valósulhat meg.