Személyes és virtuális segítség a látássérültek életében

Közzétéve: 3 éve
Egy látássérült ül a számítógépnél.

Meghívó online előadásunkra

A Ki-Látás Alapítvány ingyenes online előadást tart

„Személyes és virtuális segítség a látássérültek életében” címmel, izgalmas kérdéseket körüljárva pszichológiai és informatikai oldalról.

Az előadás leírása

Látássérült újszülött vagy látásvesztett felnőtt? Milyen lelki utat jár be a család? Hogyan hathat ez ránk? Mik a lehetőségeink? Hol a segítség? Egyáltalán milyen a jó segítség?
Számos nehéz, de annál fontosabb kérdés, melyekre pszichológusunk, Simon Emese ad megnyugtató válaszokat.

Napjainkban egyre több okos eszköz lát napvilágot. Évekkel ezelőtt ezek még luxusszámba mentek, mára pedig a mindennapjaink részét képezik. Valóban ők szolgálnak minket, vagy ki vagyunk-e szolgáltatva nekik? Ha szolgálnak, mennyiben teszik akadálymentesebbé otthonunkat, mindennapi életünket?
Informatikusunk, Hosszú János egyebek mellett ezeket a kérdéseket fogja részletesen megválaszolni, miután rövid beszélgetéssel kínálja meg az érdeklődőket.

Előadásunk a Zoom alkalmazás segítségével valósul meg. Ahhoz, hogy ebben a másfajta térben is jól és komfortosan tudjunk együtt lenni, alább összeszedtünk pár fontos információt és javaslatot.

Szeretettel várunk -kor a képernyők elé!

Technikai tudnivalók a csatlakozás mikéntjéről

Szükségetek lesz a Zoom letöltésére és telepítésére (az ingyenes verzióra) ezt javasoljuk az előadás megkezdése előtt telepíteni számítógépre, tabletre vagy telefonra:
A Zoom alkalmazás letöltésekülső.

A telepítéséről és a használatáról magyar nyelvű leírás és videó elérhető az alábbi hivatkozáson:
Zoom webinárium szoftver használatakülső.

Kell egy telefon vagy laptop, illetve pc, melynek van működőképes mikrofonja és hangszórója. Egyes esetekben szükség lehet a mikrofon és a webkamera engedélyezésére (Win 10 esetén a gépházban, Win XP és Win 7 esetén a vezérlőpultban, iOS esetén a beállításokban).

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges zoom-link a regisztráció során megadott e-mail címre kerül kiküldésre. Regisztrálni az alábbi linken lehet:
Regisztráció a Személyes és virutális segítség a látássérültek életében előadásrakülső.

Az e-mailben kapott belépési linkre bármikor kattinthattok, de a host legkorábban csak 15:50-kor kezd beengedni benneteket. Beengedéskor a kamerátok és a mikrofonotok alapból kikapcsolt állapotú lesz, ezek bekapcsolását a moderátor fogja kérni tőletek az előadás bizonyos pontjain.

Technikai segítség az előadás előtt

A Zoom-ba belépve hostunknak, Molnár Zoltánnak 15:50-től 16:00-ig chat-ben írásban, vagy mikrofonnal szóban nézőink feltehetik a technikai jellegű kérdéseiket, melyekre ő szóban válaszol.

Az előadásról felvétel készül, mely a Ki-Látás Alapítvány tulajdonát képezi. A felvételt az előadás után a Ki-Látás Alapítvány hivatalos Facebook oldalán elérhetővé tesszük. Az online előadáshoz való csatlakozással elfogadjátok ezt a feltételt.

Képernyőolvasót használók számára

Képernyőolvasót használva az alábbi fontos információkra hívnánk fel a figyelmet:

1. A csatlakozási linket megnyitva először a böngésző fog megnyílni, és megkérdezi, hogy engedélyezzük -e a Zoom alkalmazás megnyitását. Erre keressük meg a A Zoom Meetings megnyitása gombot.
2. Ezt követően néhány másodpercig egy Connecting felirat fog megjelenni, majd a megjelenő ablakban válasszuk ki a Join with video nevű gombot. Ezzel biztosítjuk, hogy videó és hang megjelenéssel csatlakozunk a Zoom rendszere felé.
3. Ekkor a host, azaz a házigazda észleli a csatlakozási szándékot. Megjelenik a „Host will let you in soon üzenet, ez azt jelenti, hogy a házigazda hamarosan beenged minket.
4. Ha minden rendben ment, néhány másodpercen belül bent leszünk az online nézőtéren.
Az előadás során az alábbi billentyűparancsok használhatóak:
• Enter full screen (Teljes képernyő megnyitása): Alt M
• Mute/Unmute (némítás/visszahangosítás): Alt A
• Kamera be- és kikapcsolása (Stop/Start my video): Alt V