Zsolnay Piknik Pécs

Közzétéve: 5 éve

Alapítványunk, immár hagyományainknak megfelelően, idén is képviselte magát a 2019 májusában, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft szervezésében megrendezésre került Zsolnay Pikniken. A Pécs életében színes forgatagként megjelenő, rendkívül népszerű rendezvényen rengeteg változatos program közül választhatott, aki kilátogatott.
Kollégáink a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal együttműködve, több más civil szervezet mellett, interaktív programokat kínáltak az érdeklődőknek. A társadalmi szemléletformálásra rendkívül jó lehetőséget nyújtó eseményen a résztvevők megismerkedhettek a fogyatékkal élők mindennapjainak örömeivel és kihívásaival. A szimulációs szemüvegek, amik életszerű élményt nyújtanak a különböző betegségekben meglévő csekély látásról, minden esetben megdöbbenést váltanak ki, elmélyítve ezzel az érintettek iránti együttérzést. A játékos feladatok, amik a nehézségek megoldási módjaiba nyújtanak bepillantást, jól kiegészítik az élményt, elősegítve ezzel a helyes segítségnyújtás módjainak megismerését. A szokásoknak megfelelően terítékre került valamennyi terület: látó és Braille olvasás-írás, hosszú fehér bottal való közlekedés, hétköznapi önkiszolgálási praktikák. Az idei év kiemelt területe a speciális és adaptált játékok voltak.
A kíváncsi gyermekeken keresztül számtalan, a látássérültek életére nyitott felnőttel találkozhattunk. A szervezők, a résztvevő szervezetek és a közönség is hozzájárult ahhoz, hogy egy igazi közösségi élményben lehetett részünk. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük mindenkinek, hogy ismét együtt lehettünk!
Fotógaléria megtekintése